Thursday, November 16, 2023

Carmen Strungaru - povestea unei deveniri

 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „Carmen Strungaru Agutoki Guinee Impresii de călătorie în Papua Noua TREI”
Carmen Strungaru este biolog specializat în etologie umană și animală, iar această carte, pe care am citit-o cu o imensă plăcere, e mult mai mult decât impresiile din călătoria din 1995 în Papua Noua Guinee. Este o poveste frumoasă, scrisă cu blândețe și cu înțelegerea pe care a adus-o trecerea timpului, despre puterea de a-și fi urmat pasiunea, în pofida obstacolelor sociale și profesionale. O poveste despre felul în care plăcerea copilărească de a observa comportamentul melcilor, al buburuzelor sau al rândunelelor se transformă în nevoia de a cerceta și de a face performanță într-un domeniu științific inexistent în lumea comunistă și postcomunistă, o poveste a curajului, a răbdării și a determinării. Abia aștept următoarea carte în care Carmen Strungaru își propune să facă etologia înțeleasă de cât mai mulți.


No comments:

Post a Comment

Burhan Sönmez și povestea cioplitorului în piatră

  https://www.observatorcultural.ro/articol/burhan-sonmez-si-povestea-cioplitorului-in-piatra/ Burhan Sönmez este unul dintre cei mai import...

Cele mai citite